Over ons

Schreuder Natuurgeneeswijzen ziet, hoort, voelt en spreekt

Al meer dan 60 jaar is Schreuder Natuurgeneeswijzen voor velen een vertrouwd begrip. De praktijk is opgericht door N. Schreuder sr. en voortgezet door zijn zoons Arie en Jeroen Schreuder. De praktijken worden tegenwoordig door Jeroen, Rianne en Shawny Schreuder gevoerd.

Kennis in therapie
Ze weten veel over natuurgeneeswijzen, hebben een vakopleiding gevolgd en ervaring opgedaan in: fytotherapie, heilmagnetisme, orthomoleculaire geneeskunde, klinische psycho-neuro-immunologie (kPNI), klinische homeopathie.

Schreuder Natuurgeneesmiddelen beschikt over de kennis, de ervaring en de vakopleidingen in verschillende specialismen zoals natuurgeneeswijze, fytotherapie, heilmagnetisme, klinische psycho-neuro-immunologie, orthomoleculaire geneeskunde en Mora-therapie. “De keuze voor de geneeswijze en therapie die we inzetten, maken wij pas na zorgvuldig onderzoek. De natuurlijke geneeskunde wordt beoefend volgens hoge, professionele normen: voor ons niet meer dan een vanzelfsprekendheid. Wij zijn dan ook aangesloten bij de Nederlandse Werkgroep van Praktizijns (NWP) en bij de Maatschappij ter Bevordering van de Orthomoleculaire Geneeskunde (MBOG).”

Natuurgeneeswijze: de balans tussen mens en natuur

Ieder mens heeft een natuurlijk genezend vermogen. Dat is het uitgangspunt van de natuurgeneeswijze. Dat vermogen aanspreken is het doel van elke behandeling. De behandeling richt zich op de evenwichtige verdeling van energie over het lichaam. Een mens is gezond en vitaal, als de energie vrij door zijn hele lichaam kan stromen.

Vrije geest en lijf
Ziekte wordt veroorzaakt door blokkades in de energiestroom. Deze zijn het gevolg van invloeden die van buitenaf inwerken, zoals gezin, relatie, werk. Het gaat daarom niet alleen om het behandelen van een ziek orgaan of lichaamsdeel, maar om een totaalbeeld: fysiek en geestelijk. Schreuder Natuurgeneeswijzen bekijkt hoe deze blokkades zijn ontstaan. Lichaam en geest zijn daarbij erg belangrijk, vandaar dat we al deze aspecten onderzoeken.

Zonder bijwerkingen
Voor de behandeling gebruiken we enkel natuurlijke middelen. Schadelijke of sterke middelen met ongewenste bijwerkingen zijn uit den boze, omdat deze nieuwe blokkades kunnen opwerpen.

Fytotherapie: de kracht van kruiden
Kruiden zijn waarschijnlijk de eerste medicijnen van de mens geweest. Inmiddels is er een schat aan kennis en ervaring mee opgedaan die waardevol is nu de moderne mens ver verwijderd is van een natuurlijke leefomgeving en leefwijze. De fytotherapie, het gebruikmaken van planten en kruiden om ziekten te behandelen, ontwikkelt zich overigens nog steeds verder. Nog altijd worden er nieuwe heilzame planten ontdekt.

Klinische homeopathie maakt gebruik van oa de zelfde kruiden, echter in een verdunde vorm.